-
poznałam pakistańczyka
poznałam pakistanczyka i mam pytania czy jest szansa bycia z nim i zostania przy swojej wierze?widze ze w jednej z odpowiedzi napisałas pakistanskiego meza..dlatego postanowiłam napisac. jak oni postrezgaja katolików i czy jest mozliwe iz jego rodzina mnie zaakceptuje?słyszałąm iz pakistanczycy to otwarci i zyczliwi ludzie. i jescze jedno czy kobeita naprawde musi okrywac całe swoje ciało?co oni widza w tym złego jesli mam krótkie spodnie gdy jest lato, albo koszulke na ramiączkach co oni wtedy czuja?dziekuje i pozdrawaiam
-
re
jest szansa, ale mała, szczerze mówiąc
a nie możesz z nim o tym porozmawiać? tak uczciwie?
oni nie postrzegają "katolików", tylko "chrześcijan" - 1. jako ludzi wyznających religię Księgi, więc on może się z Tobą jako chrześcijanką ożenić, a Ty nie musisz zmieniać religii, to jest zapisane w Koranie (nie pamiętam sury, ale to jest do sprawdzenia, bo sama widziałam ten zapis w naszym domowym Koranie
) 2. jako sprzątaczki, praczki, zbieraczy śmieci i w ogóle najniższe kasty, bo ogromna grupa chrześcijan wywodzi się z bardzo niskich pendżabskich kast 3. albo jako nauczycieli i w ogóle wykształconych ludzi, to znowu zasługa tych z wysokich kast
praktyka jest taka, że rodziny rzadko akceptują niewierną w rodzinie, szczególnie, że decydując się na ślub w Kościele, Twój małżonek nie tylko wyraża zgodę, żebyś wyznawała swoją religię, ale też, żebyś przekazywała ją swoim dzieciom
i stale przewija się pytanie: czy ona już jest muzułmanką? a kiedy przyjmie islam? i ty (do męża) się godzisz, żeby twoje dziecko było kafir? co z ciebie za muzułmanin, co z ciebie za facet, itd.
mąż musi być twardy i mocno przekonany, żeby Cię chronić przed tym
aha, nawet kobieta katoliczka i biała, żona muzułmanina MUSI ZAKRYWAC SWOJE CALE CIALO, NIE POWINNA JESC WIEPRZOWINY i wiele innych rzeczy powinna i nie powinna
jeśli nie, oni bardzo źle się czują
więc szczerze mówiąc, choć wybierzesz, jak zechcesz, to ja bym Ci odradzała jakieś poważniejsze związki...
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia