+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: z kim do Kenii i za jaką cenę

z kim do Kenii i za jaką cenę

Witam wszystkich. od razu słowo usprawiedliwienia. jest to mój pierwszy post i nie chciałabym od razu popełnić jakiejś gafy (np. powtórzyć pytania, na które już wielokrotnie udzielane odpowiedzi) Stąd prośba o wyrozumialość.
    No to pytam
    Planujemy z przyjaciółką wymarzony wyjazd do Keni. termin - 2 pierwsze tygodnie lutego. Kasę mamy niestety ograniczoną. Dzwoniłam po kmilku firmach i już nie wiem. Sprawdzałam Itakę, Rainbow, Alco Tour... i Medtur. Dwie pierwsze firmy oferta standartowa, Alco Tours... - kosmos, cena dużo wyższa ale i oferta duzo ciekawsza (przynajmniej z rozmowy wynikało, że tylko trasy przez nich oferowane dają szansę na obejrzenie prawdziwej Kenii (ale ja nie mam tyle kasy ) No i Medtur - od 2 tygodni czekam na maila z ofertą, rozmawiałam kilkakrotnie przez telefon telefon z przedstawicielem, który obiecywał mi, że już za chwilę wysle i nic. bardzo mi przykro, jakoś tak czuję sie olana. Ale myślę sobie, że dam sobie z nimi spokój bo takie zachowanie to tylko o niesolidności świadczy, choć szkoda...

Proszę poradźcie, czy za kwotę do 6.000 można coś pewnego znaleźć. Chodzi o 2 tygodnie i w tym safari. A może jechać i na miejscu coś wykupić,
    Wszystkie porady będę skrypulatnie z wdzięcznością czytać.

Spróbuj na miejscu

Ja swoje safari Aberdare-Sweet Waters-Samburu-Marsabit-Kalacha-J.Turkana-Maralal-J.Baringo-J.Bogoria-Nakuru-Masai Mara zorganizowałem za pośrednictwem miejscowego biura, było o wiele taniej niż w przypadku polskich biur, miałem samochód 4x4 do własnej dyspozycji. Można to zrobić już w Nairobi lub za pośrednictwem netu, to zależy ile masz czasu, organizując na miejscu masz szansę na najniższą cenę w porównaniu z internetem czy polskimi biurami, jednak to zabiera trochę czasu. Warto wybrać renomowane biura, stowarzyszone w KATO - organizacja turystyczna choć to też nie jest wyznacznikiem jakości. Zanim wybierzesz biuro popytaj na forach o opiniach na ich temat, najlepszej na Thorn tree forum - wrzuć to na wyszukiwarkę i znajdzie, na stronie poszukaj departure Africa a potem wybierz Kenya. Tam masz ludzi z całego świata więc jest największa możliwość na odpowiedzi. Na pewno każdy będzie Tobie polecał Gametrackers - są oni dobrzy, budżetowi jednak można też taniej, jednak również sprawdź bo niektóre biura mają terminy swoich programów czy one będą Tobie pasowały, możesz też zrobić w ten sposób, że wejdziesz na stronę KATO: http://www.katokenya.org/safari_quotation.asp wypełnij formularz i dostaniesz odpowiedzi z wielu biur, potem popytaj o opinie na ich temat i wybierz. Co do płatności regułą jest zapłata przed terminem safari, mi udało się wynegocjować takie warunki: przedpłata (chyba10%), po przylocie w biurze 85% i po safari 5%. To daje ci szansę na to, że będą się starać aby wszystko było OK. Sprawdź co dają w cenie a co już nie i negocjuj, czasem blefuj a wtedy uda Ci się uzyskać ciekawe warunki.
    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia