+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Białka Tatrzańska na narty

Białka Tatrzańska na narty

W tym roku mam okazję jechać do Białki Tatrzańskiej na narty. Czy polecacie to miejsce na zimowe szusowanie? Moi przyjaciele są podzieleni, część osób zachwycona, a część osób raczej nie. Co myślicie? Jestem początkującym narciarzem, więc alpejskie szlaki nie są dla mnie niezbędne.

Białka Tatrzańska jest bardzo dobrym wyborem dla początkujących, można wybrać stok: Wysoki Wierch lub Kuruców.
    Kotelnicy nie polecam zwłaszcza w weekend- tłumy ludzi, autokary, samochody, a na stoku jest niebezpiecznie.
    Poza tym widoki na Tatry Słowackie są przepiękne

Jeżeli jesteś początkującym narciarzem, to będziesz zadowolony z warunków w Białce Tatrzańskiej i nie będziesz narzekał, chociaż w ferie są kolejki do wyciągów.
    Z drugiej strony jeżeli znajdziesz ekipę, która wyjedzie z Tobą na narty w alpy to nie wahaj się, różnica naprawdę jest miażdżąca. Wystarczy porównać długość stoków. Progres, który możesz zrobić przez tydzień jazdy w super warunkach na alpach będzie znaczący. W taki sposób można przestać być początkującym narciarzem.
    Jeżeli chodzi o Białkę Tatrzańską to polecam dwa pensjonaty, niestety drogie,ale standard wysoki: Bania - pod samym wyciągiem, Pensjonat pod Kotelnicą - również pod samym wyciągiem.
    W Austrii ceny są takie same jak w przyzwoitym pensjonacie w Polsce.

Witam

W Białce Tatrzańskiej buduje się aquapark z basenami termalnymi - nareszcie jakieś dodatkowe atrakcje dla rodzin z dziećmi. Planowane otwarcie kompleksu Terma Bania w Białce Tatrzańskiej to rok 2011. Z uwagi na to następne ferie wybieram się do Białki Tatrzańskiej z dziećmi.
    Pozdrawiam i do zobaczenia na stokach.

+ Odpowiedz na ten temat