+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Gdzie i za ile na narty w Alpy z 4 osobową rodzinką

Gdzie i za ile na narty w Alpy z 4 osobową rodzinką

Obiecałem rodzinie, że w tym roku wyjedziemy na narty w Alpy.
    Ma to być rozważam tygodniowy wyjazd na narty, zbieram wszystkie informacje z tym związane. Interesują mnie ceny noclegów, skipassów, jak i dojazd.
    Z góry dziękuję za wszystkie informacje

Siostra jeździ z rodzinką do Innerkrems razem ze znajomymi i za każdym razem jest bardzo zadowolona. Gdy ja pojechałem pierwszy raz byłem wręcz oczarowany.
    Ostatnim razem mieszkaliśmy Seeboden w 4gwiadkowym hotelu z basenem ,sauną i siłownią gratis, a dzieci do lat 10 miały wszystko gratis (spanie ,jedzenie, karnet właśnie na Innerkrems)

Napiszę o moim wyjeździe - byliśmy bardzo zadowoleni. Wyjazd zorganizowany przez Tui, hotel Gerstgras czy jakoś tak, poniżej samego Maso Corto. Doskonały wink pyszne jedzenie, basen i miękkie szlafroki. Ale teraz już cena nie jest tak rewelacyjna - chyba trafiliśmy na pierwszy sezon z tym operatorem.
    Dojeżdżaliśmy autem te kilka kilometrów ze względu na dzieci, ale skibus jeździł sprawnie.
    Ponieważ samo Maso Corto jest bardzo "polskie" w tym największym hotelu jest też polska szkółka, ale było drożej. Pewnie dla mieszkańców hotelu mają lepsze ceny. Korzystaliśmy z miejscowej, był taki pakiet z wypożyczeniem sprzętu dla młodych za 150 euro(2009 rok). Zajęcia pon-pt, zbiórka o 10, odbiór 12.50, w trakcie krótka przerwa - zjadały wtedy batoniki wożone w kieszeni.
    Młodsze (4latki) jeździły na swoim kawałku stoku, bezpiecznie, podjazd na chodniku, druga osoba do podnoszenia wink Bez problemu dawały sobie radę
    językowo - instruktor kilka słów mówił również po polsku - wolniej, szeroko, nogi razem itp. A resztę mówiły, że robią to co inni i było ok. Na koniec zawody ze slalomem, puchary i wiele szczęścia na buziach. Pierwszy sezon jeżdżenia i apetyt na kolejne.

Starszy (7 lat) jeździł na dłuższym stoku obok. Znajomy nastolatek z grupą bardziej zaawansowaną wyjeżdżał na lodowiec, wracali w to samo miejsce o ustalonej porze. Mozna więc było zarządzić zbiórkę dla wszystkich, zjeść i odpocząć w którejś knajpce i zmęczone dzieciaki z jednym z dorosłych wracały do hotelu.

Co prawda w porównaniu do innych ośrodków, tu tras jest stosunkowo niewiele, coś za coś jak sie uczy dzieci wink My byliśmy bardzo zadowoleni i na wyjazd z dzićmi polecam gorąco.
    Aga

+ Odpowiedz na ten temat