Zobacz wyniki ankiety: Gdzie byś pojechał z małymi dziećmi na urlop?

Głosujących
10. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Do Chorwacji

5 50.00%
  • Do Tunezji, Egiptu

1 10.00%
  • Do Bułgarii

4 40.00%
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Czy warto jechać do Chorwacji z małymi dziećmi

Czy warto jechać do Chorwacji z małymi dziećmi

Mam dwóch łobuziaków 3 i 5 lat.
    W tym roku planuje wyjazd z dziećmi za granicę, typowo wypoczynkowy bez zwiedzania.
    Tylko plaża, jedzenie, picie i wypoczynek i zabawa z dzieciakami.
    Boję się trochę jechać z dzieciakami na te kamieniste plaże i jeżowce.
    Moje dzieciaki uwielbiają bieganie po plaży i zabawę w wodzie (raczej płytkiej).
    Mam parę opcji:
    jechać gdzieś do Egiptu, Tunezji, Grecji lub Bułgarii do hotelu przy plaży z Allinclusive, albo
    jechać samochodem do Chorwacji.
    Może ktoś z was był z maluchami w Chorwacji i może się podzielić swoimi doświadczeniami

pozdrawiam
    Maurycy

Ja tam bym wybrał Bułgarię:
    - tanio (podobno)
    - cieple morze czarne
    - piaszczyste plaże

ale nigdy nie byłem a chciałbym. No i jak z dojazdem ??

Jesli chodzi o Bułgarię

Byłem 2 lata temu.Radzę jechać na sam dół wybrzeża za słoneczny brzeg.Po
    pierwsze całkiem inne ceny o 30 -40 % niższe.Po drugie ładniejsze morze.Polecam
    okolice Sozopola bądz sam Sozopol.Po drodze jeżeli przez rumunię
    Siqhisuara.Zaniedbana ale piękna.Później 50 kilometrów do Bran.W sumie niby nic
    wielkiego ale można tam przespać i połączyć wszystko ze zwiedzaniem pałacu DRAKuli.

W tym roku przejechałem całą Dalmację i nie znalazłem tam piaszczystych plaż.
    Jeżeli są jakieś plaże to sztucznie usypane żwirem i zazwyczaj brudne, bo małe
    a nie wiadomo czemu wszyscy chcą tam plackiem leżeć a bez klapek czy sandałów
    i tak się nie obejdzie.
    Dla mnie Chorwacja, to przede wszystkim fantastyczna woda Adriatyku, a także
    piękne skaliste (szczególnie na południu pod Dubrownikiem) wybrzeże ze skalnymi
    półkami na których można się rozłożyć i co pół godziny skoczyć do wody dla
    ochłody lub nurkowania wśród załomów skalnych
    A jeśli chodzi o piaszczyste plaże, to bezkonkurencyjny jest Bałtyk (no może
    jeszcze Morze Czarne) i niestety tylko tam dzieci mogą robić babki i budować
    zamki.

Hej, pytasz gdzie do Chorwacji z dziećmi, no cóż jeśli marzy Ci się piękna piaszczysta plaża to zapomnij takich tam nie ma...za to są czyste wody Adriatyku, piękne zabytki, niesamowity klimat i dobra kuchnia. Osobiście będąc na północy i południu polecam południe niestety dalej ale i ładniej...Hvar, Makarska, Dubrownik naprawdę warte polecenia.

Cytat Napisał marcin.73 Zobacz post
    Przejechałeś całą Dalmację i nie zauważyć piasku w Omis. Magistrala Adriatycka przebiega nawet 10m od plaży z piaskiem.
    Nie jest to co prawda piaszczysty piaseczek, ale zameczek z synkiem da radę zbudować.
    Do tego dochodzi ponad 100-metrowa półka płytkiej wody.
    Nie jest ona tak czysta jak na skalistych plażach, ale za to bardzo ciepłej.
    Wada Omis - brak bezkresnych morskich horyzontów.
    Poznałem tylko kilkanaście różnych miejsc! (i nie byłem na żadnej
    wyspie) przemieszczając się od Sibenika do Dubrovnik.
    Wszędzie plaże właśnie wyglądały jak opisałem: sztucznie nawieziony grubszy lub drobniejszy żwir,
    brudny, trochę przygotowanego zamulonego płytkiego brzegu i tłok jak na plaży
    miejskiej we Władysławowie w szczycie sezonu.
    I tak jeśli chodzi o plaże Bałtyk jest bezkonkurencyjny...
    W Omisiu byłem, ale plaży nie zwiedzałem.
    W ogóle to Chorwacja jest najładniejsza od Riwiery Makarskiej w dół.
    Skaliste zbocza, brzeg i ta niesamowita woda w Adriatyku.

Bułgaria, piękny czysty piasek i ciepłe morze, nie wiem jak z cenami, bo nie byłam od lat, ale jako mała dziewczynka byłam z rodzicami własnie w Bułgarii i dobrze wspominam te wakacje Przyjechałam opalona jak murzynka

Chorwacja z małymi dziećmi - pewnie, że warto.
    Polecam dla małych dzieci kemping Mlaska na Hvarze url:www.mlaska.com . Jest to świetne miejsce na urlop z dziećmi.
    Kemping Mlaska położony pomiędzy dwiema zatokami z piaszczystą plażą, około 800 m długą i 20 m szeroką. Sklep i restauracja na terenie kempingu.
    Inne kempingi tez są ok ale ten jest poza miejscowością i jest płytka zatoczka co przy małych dzieciach jest idealne.

Poniżej temperatury na wyspie Hvar:

Oczywiście że warto - ciepłe morze a jodu więcej niż nad bałtykiem tylko z piaskiem problem ale jak sie poszuka to i piaszczyste plaże są

Banned
    Jest takie miejsce w Chorwacji z piaszczystą plażą, polecam miejscowość NIN. Nie jest to piasek jak nad morzem bałtyckim, ale jednak to piasek
    Miejscowość jest niewielka ale całkiem ładna.
    Polecam te miejsce jako miejsce wypadowe - niedaleko jest do Plitwickich Jezior i do Zadaru.
    Attached Images

+ Odpowiedz na ten temat